CONFERINŢĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Gândul.info organizează conferinţa Viitorul Mediului
Gândul.info organizează conferinţa Viitorul Mediului, ce va avea loc marţi, 26 iunie 2012, începând cu ora 10:00 şi va fi găzduită de Hotelul Radisson Blu, sala Atlas.
În contextul actual când ideea de "verde" este tot mai prezentă, când populaţia găseşte mai nou ansamble de reciclare pe străzile principale ale oraşului, când companiile sunt tot mai implicate în CSR cu aplicaţie pe mediu şi când există tot mai multe programe de gen pentru protecţia mediului inconjurator, conferinţa vine să răspundă unor întrebări cat mai variate pe tema prezentată.
Strategia ce priveşte viitorul mediului urmează a fi dezbatută în cadrul evenimentului de Rovana PLUMB - Ministrul Mediului şi Pădurilor, Simona GHIŢĂ - Consilier în cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Sulfina BARBU - Preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, Cristi GHERGHICEANU - Manager Fundaţia Adept, Marius ALBESCU - Director de Dezvoltare Teraplast, Ioana ŞUTEU - Director Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei şi Florin CEPĂNARIU - Director RETIM Timişoara.
Conferinţa propune un dialog între lectorii invitaţi şi reprezentanţi la nivel de top management din cadrul companiilor implicate direct în procesele investiţionale, de conservare şi responsabilitate faţă de mediu, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai OrganizaţiilorComunitare, specialişti în probleme de mediu, alături de autorităţi implicate in acordarea de fonduri UE pentru programele "verzi".
De asemenea, invitaţii vor aduce în dezbatere programale actuale ale Ministerului Mediului si Pădurilor, vor evalua impactul proiectelor în plina desfăşurare pe Protecţia Mediului şi vor analiza alinierea României până în 2013 cu statele membre UE vis-a-vis de progresul realizat pe producţia de ambalaje şi deşeuri ambalaje.
Finanţările prin intermediul fondurilor europene, care sunt implicate în programele de mediu sunt numeroase şi atractive pentru potenţialul investitor, în cadrul conferinţei urmând a se detalia bugetele disponibile, dar şi cum se poate simplifica accesul la acestea.
Cum poate fi informată mai bine populaţia asupra tendinţei "verzi", care sunt măsurile producătorilor de ambalaje pentru pregătirea reciclării, cum acţionează companiile pentru o lume mai puţin poluată, sunt alte teme care vor fi analizate în cadrul conferinţei Viitorul Mediului.
Evenimentul organizat de Gandul.info, are ca partener Orange Romania, Teraplast, RETIM Ecologic Service SA şi Fundaţia ADEPT.

Poziţionat în segmentul quality şi top quality press, Gândul.info este ziarul online al liderilor de opinie şi cotidianul naţional de informaţie şi atitudine. Prin această publicaţie se promovează calitatea, succesul, inovaţia şi eleganţa. Cu ajutorul celor mai buni ziarişti, am construit cel mai de incredere site care oferă ştiri credibile şi informaţii care interesează un segment de oameni activi, cu educaţie şi venituri preponderent peste medie, cu un statut social ridicat, şi care crede în valorile "tradiţionale". Din 8 aprilie 2011, Gândul.info a devenit un produs media exclusiv digital: online, pe iPad şi pe mobil.

Gândul.info face parte din Mediafax Group.Mediafax Group este compania ce furnizează, prin intermediul mai multor platforme, cel mai diversificat conţinut media de pe piaţa din România, destinat atât companiilor, cât şi utilizatorilor finali. Prin evenimentele diverse pe care le organizează - conferinţe de business, gale de premiere şi întâlniri informare cu lideri ai comunităţii de afaceri - Mediafax Group îşi invită cititorii să afle mai mult din domeniile lor de interes şi să interacţioneze cu specialişti respectaţi.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:Ana-Maria LUNGAN
PR&Events Coordinator
Telefon: +40 318.256.417